Girls' Self-ESTEAM project

Yarima Lugo

Yarima Lugo

Programma manager

Het Girls Self-ESTEAM project is een initiatief dat zich richt op het versterken van jonge meisjes en hen inspireert om hun potentieel te ontdekken in ESTEAM (Ondernemerschap, Wetenschap, Technologie, Engineering, Kunst en Wiskunde). Ons doel is om zowel meisjes als hun leraren te ondersteunen met de vaardigheden, het zelfvertrouwen en de motivatie om succesvol te zijn in deze vakgebieden, waar vrouwen vaak nog ondervertegenwoordigd zijn.

Succesvolle Kick-off: Samen Sterk voor de Toekomst

Op 14 en 15 december 2023 vierden we de succesvolle lancering van het Erasmus+ Girls Self-ESTEAM project met een inspirerende kick-off bijeenkomst in de prachtige locatie De Appelgaard in Gouderak, Nederland. Deze bijeenkomst bracht een groep gepassioneerde organisaties samen die zich inzetten voor het empoweren van jonge meisjes in Europa.

 Gedurende de tweedaagse kick-off hebben we diepgaande discussies gevoerd over de tools en middelen die we gaan ontwikkelen om meisjes in de ESTEAM-velden te ondersteunen. De energie en inzichten tijdens de workshops zorgden voor een sterke basis voor ons project, waarbij samenwerking en effectief projectmanagement centraal stonden. Daarnaast werden tijdens interactieve workshops en gezamenlijke maaltijden  relaties opgebouwd die de basis legden voor toekomstige samenwerkingen.

Deze kick-off markeert de start van een samenwerking tussen Nederland, Turkije, Italië, Griekenland en Cyprus. Samen willen we meisjes een duwtje in de rug geven en barrières doorbreken, zodat ze zich vrij voelen om hun interesses en talenten in ESTEAM te ontwikkelen. Onze gezamenlijke inzet versterkt het vertrouwen dat we een grote impact kunnen maken op de zelfverzekerdheid van jonge meisjes.

Wat We Doen: Educatieve Modules, Inspirerende Rolmodellen en Meer

Het Girls Self-ESTEAM project richt zich op het ontwikkelen van interactieve leermodules die naadloos in het klaslokaal kunnen worden gebruikt. Deze modules moedigen probleemoplossend denken, creativiteit en kritisch denken aan en helpen studenten dieper in ESTEAM-onderwerpen te duiken.

Een belangrijk onderdeel van ons project is de lancering van het e-Museum, dat aan het eind van 2024 live zal gaan. Dit virtuele museum zal de profielen en verhalen van 70 succesvolle vrouwelijke rolmodellen in de ESTEAM-sectoren tentoonstellen. Deze vrouwen dienen als inspiratie voor jonge meisjes die willen weten hoe ze een carrière in deze gebieden kunnen nastreven. Naast het e-Museum zullen we educatieve materialen beschikbaar stellen die docenten kunnen integreren in hun lessen.

 Onze Weg Vooruit: Samenwerken voor Succes

Met een sterk netwerk van partners in verschillende landen organiseren we ook evenementen zoals lerarentrainingen, capaciteitsopbouwkampen en een groot slotfestival, waar meisjes de kans krijgen om hands-on ervaring op te doen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Deze bijeenkomsten zullen helpen om de meisjes beter voor te bereiden op de toekomst, door hen in contact te brengen met rolmodellen en andere inspirerende figuren in de ESTEAM-wereld.

Doe Mee en Maak Het Verschil

We nodigen leraren, partners en andere belanghebbenden uit om betrokken te raken bij ons project. Door meisjes te begeleiden en deel te nemen aan onze evenementen, kunnen we samen een generatie van sterke, zelfverzekerde vrouwelijke leiders en vernieuwers in ESTEAM creëren.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van het Girls Self-ESTEAM project en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan dit inspirerende initiatief. Voor meer informatie, bezoek onze website: www.girlsselfesteam.eu.
Volg ons op Linkedin en Facebook

Samen geven we jonge meisjes de kracht om hun dromen waar te maken!

Vote for this video

Scroll to Top