albedacollege-bezoekrobbertdijkgraafsocial-22 (1)

Module van de Toekomst

Een module rondom duurzaamheid en anders economisch denken

Albeda College Economie & Ondernemen en MasterPeace werken samen aan toekomstbestendig onderwijs. Met de Module van de Toekomst hebben we een module ontwikkeld voor 1e jaars MBO studenten.

 

Het doel van de module is om duurzaamheid structureel te inbedden in het onderwijsprogramma, als basisvorming voor eerstejaarsstudenten, waarbij we ze kennislaten maken met duurzaamheid en anders economisch denken en dit zoveel mogelijk beroepsgericht toegankelijk maken voor alle studenten. Inspiratie en innovatie staan hierbij centraal.

 

De Module van de Toekomst is een lesprogramma van 10 weken.

 

Met de module bereiden we studenten voor op de nieuwe economie en samenleving van permanente verandering. Multidisciplinair samenwerken, het ontdekken van talenten en nieuw economisch denken staan hierbij centraal. Daarnaast spelen innovatie en inspiratie een belangrijke rol. Studenten maken in de module kennis met voorlopers en worden uitgedaagd mee te denken met organisaties die nog niet weten hoe ze de omslag gaan maken.

 

Belangrijke elementen uit de module zijn dat de lessen rondom duurzaamheid die aansluiten bij interesses en belevingswereld van MBO studenten. Ook zijn de studenten zelf co-creator van de module.

 

We richten ons niet alleen op het lesmaterial voor de studenten, maar ontwikkelen ook online en offline trainingen voor docenten.

 

Willen jullie ook een kant en klare module rondom duurzaamheid en anders economisch denken? Of ondersteuning bij een passende insteek om jullie onderwijs klaar te maken voor de toekomst? Neem contact op via info@masterpeace.org

Zoals Nelson Mandela zei: “Onderwijs is het machtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen.” 

 

Vote for this video

Scroll to Top