Succesvolle samenwerking en feestelijke activiteiten in de Gaarden

Shilaf Sliman

Shilaf Sliman

Projectleider MasterPeace

De afgelopen periode hebben buurtbewoners, jongeren en kunstenaars uit de Gaarden met MasterPeace samengewerkt. Deze samenwerking leidde tot veel betrokkenheid en activiteiten in de buurt en wijk. De graffitiworkshop, onder leiding van kunstenaar Qasim Arif, en in samenwerking met MasterPeace, BuurtKamer Vrederust en Staedion, waar enthousiaste jongeren uit de buurt en wijk aan deelnamen resulteerde in een indrukwekkend muurschildering-ontwerp voor een muur aan de Barbiersgaarde dat de wensen en dromen van de jongeren weerspiegelt.

De feestelijke opening van de binnentuin in de Barbiersgaarde was een gezellige en verbindende bijeenkomst vol diversiteit, gastvrijheid en heerlijke poffertjes. Met een nieuw pannaveld van gras, een speel- en ontspanningsveld, en een indrukwekkende muurschildering is deze ruimte nu een plek waar bewoners van alle leeftijden samen kunnen komen. Het was een geweldige dag vol activiteiten en plezier, waar de hele buurt en wijk met een glimlach op terug kan kijken.

Marouane, een betrokken jongere uit de buurt, knipte samen met de bekende freestyle voetballer Rowdy Heinen het lint door. Daarna volgde een energieke bootcamp sessie door Sabras Bootcamp en indrukwekkende freestyle voetbaloptredens van Rowdy. Er was voor ieder wat wils, inclusief heerlijke hapjes van Oma Toos en gezonde snacks verzorgd door de buurtmoeders van Gaardedreven.

Deze succesvolle samenwerking heeft niet alleen geleid tot een prachtige muurschildering, maar ook de gemeenschap in de buurt en wijk versterkt. Jong en oud kwamen samen om van creatieve activiteiten te genieten en elkaar beter te leren kennen. Het was inspirerend om te zien hoe betrokkenheid en samenwerking positieve veranderingen in de buurt kunnen brengen.

Onze dank gaat uit naar alle wijkpartners die hebben bijgedragen aan deze geslaagde opening!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: 

Vote for this video

Scroll to Top