Fotografie & Storytelling workshops op het St. Bonifatius College Utrecht

Op 26 april 2024 werd MasterPeace wederom uitgenodigd om twee workshops te geven op het St. Bonifatius College in Utrecht. Op de hele school werden, tijdens de activiteiten dagen op 25 en 26 april, verschillende workshops gegeven. 

Samen met fotograaf Aad van Vliet leerden de leerlingen verhalen vertellen door middel van beelden. Na een korte interactieve toelichting gingen de leerlingen zelf op pad om op beeld vast te leggen wat zij belangrijk vinden in hun omgeving. Ze mochten ook gebruik maken van metaforen.

Op de moodboards staan woorden die tijdens de gesprekken naar voren kwamen. Zo werden er foto’s gemaakt van het ziekenhuis wat staat voor gezondheid, vuilnisbakken die symbool staan voor een schone omgeving en ‘’de deur en bloem deden mij aan Griekenland denken waar ik heb gewoond en dat geeft een soort nostalgie’’.  Er zijn open dialogen gevoerd en de leerlingen hebben meer van elkaar en over hunzelf geleerd door middel van beelden en storytelling beeld.

Deze fotografie workshops maken deel uit van ons project ACT! for social change. 

*Gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite opvattingen en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Nationaal Agentschap weer. Noch de Europese Unie, noch het Nationaal Agentschap kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

Vote for this video

Scroll to Top