Graffiti workshop bij Younity Utrecht

Yarima Lugo

Yarima Lugo

Programma manager

De grote hal van Younity in Overvecht oogt nu nog vrij kaal en leeg, maar er wordt hard gewerkt door Sportvrienden on the move, 3×3 unites en een team van enthousiaste jongeren om het de nieuwe indoor urban sport- en cultuur faciliteit in Utrecht, voor en door jongeren, te maken. Er worden al verschillende activiteiten georganiseerd in het pand om jongeren kennis te laten maken met Younity en hen de kans te geven mee te denken over de invulling van de plek. 

Ook wij van MasterPeace dragen graag iets bij aan dit toffe initiatief. Zo organiseerden wij, in het kader van ons project ‘Ik ben, Wij zijn, Samen voor een stad zonder muren’,  op woensdagavond 14 juni een graffiti workshop samen met Munir de Vries. Samen met de jongeren stonden we stil bij de kernwaarden van Younity: persoonlijke ontwikkeling, mentale en fysieke gezondheid, eigenaarschap en inclusiviteit.

Munir spoot de letters van Younity op de platen en vroeg de jongeren eens na te denken over hoe ze de letters zouden kunnen vullen met wat de plek voor hen betekent. Waar sommigen nog wat moeite hadden met het verbeelden van hun betekenis gingen er een aantal al fanatiek aan de slag. Uiteraard kwamen de thema’s sport en spel naar voren, maar ook thema’s als diversiteit, persoonlijke groei, warmte, veiligheid, creativiteit, speelsheid en liefde werden verbeeld.

Al deze prachtige thema’s en verbeeldingen leverden een mooi en kleurrijk eindresultaat op:

Deze graffiti workshop vormt de basis voor een ontwerp dat Munir zal maken voor op een container in het pand bij Younity.. Een echte MasterPeace ‘Wall of Connection’.  De jongeren zullen hem ook gaan helpen bij het spuiten van de container. Een prachtig voorbeeld van een van de kernwaarden van de plek: eigenaarschap.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

*Gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite opvattingen en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Nationaal Agentschap weer. Noch de Europese Unie, noch het Nationaal Agentschap kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

Vote for this video

Scroll to Top