Great Minds Meeting DURF! en MasterPeace

Yarima Lugo

Yarima Lugo

Programma manager

Op 12 juni vond de ‘Great Minds Meeting’, de afsluiting van het project in samenwerking met DURF!, ‘Ik ben, Wij zijn, Samen voor een stad zonder muren’, plaats. Muziekpodium Azotod, de plek waar de jongeren van DURF! wekenlang hun voorbereidingen hebben getroffen voor hun wijkactie, werd omgetoverd tot een echte gezondheidsmarkt. Deze avond stond namelijk in teken van hun wijkactie. De jongeren kregen de kans om aan verschillende stakeholders, wijkgenoten en besluitvormers hun verhaal te doen en in gesprek te gaan over het thema gezonde levensstijl.

Ze kregen een kraampje dat ze zelf hebben ingericht in de stijl van hun wijkactie. Het ene idee had te maken met het kweken van plantjes, dus de kraam was volledig versierd in het groen, met verschillende plantjes om zo een goede sfeerimpressie te kunnen geven van hun wijkactie.
Het andere idee was een kookwedstrijd, en zij hadden daarom veel groente en fruit. Dit kwam niet van de supermarkt, maar werd gesponsord door Boer Goes, een plattelandswinkel in de Meern. Want ook lokaal kopen draagt bij aan een gezonde levensstijl. 

Naast deze kraam, was er ook een kraam van Like Charlie. Dit is een kledingmerk dat het gesprek wil openen over mentale gezondheid door middel van kleding. Ook hier zijn mooie gesprekken ontstaan en nieuwe inzichten door de bezoekers opgedaan.

De jongeren van DURF! waren niet de enige jongeren die iets presenteerden. Van de Hogeschool Utrecht kwamen een aantal studenten van de minor leefstijlcoaching hun app testen die ook in het teken staat van een gezonde levensstijl. 

We begonnen en eindigden de avond met livemuziek. Aimee zong twee prachtige covers onder begeleiding van haar zus Julia. De band The Crimson Crows sloot de avond af met een rockconcert. Dit paste helemaal in het thema, want voor veel mensen draagt live muziek bij aan een gezonde levensstijl.

Bij gezonde levensstijl speelt voeding een grote rol. Daarom werden er gezonde hapjes uitgedeeld door de jongeren. De jongeren hebben deze hapjes, met behulp van Joost en Maartje van Catering met Mieke, zelf voorbereid. Alle hapjes zijn vega en sommigen zelf vegan, wat natuurlijk duurzaam is. Voor veel mensen is duurzaamheid een belangrijk thema dat ook bijdraagt aan een gezonde levensstijl. En zoals meerdere bezoekers zeiden:  ‘het zet je tot nadenken dat iets ook lekker kan zijn zonder dat het vlees moet zijn.’

Het was een succesvolle avond waarbij iedereen wat kon leren over een gezonde levensstijl en hierover mooie gesprekken zijn gevoerd. Zo zei één van de bezoekers: ‘Een gezonde levensstijl bestaat uit verschillende onderdelen en bestaat niet, zoals je misschien eerst zou denken, uit alleen gezond eten.’

Bij deze willen we nogmaals bedanken:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

*Gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite opvattingen en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Nationaal Agentschap weer. Noch de Europese Unie, noch het Nationaal Agentschap kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

Vote for this video

Scroll to Top